Böckerna

Mina böcker ges ut på Storify publishing, Visto förlag och på mitt eget förlag SagaOfelia. De finns att köpa bland annat här: Storify publishing
Adlibris, Bokus, SagaOfelia, Visto förlag, Akademibokhandeln,
men också i din lokala bokhandel (finns de ej på plats går de att beställa) eller direkt från mig.
Klicka nedan på respektive länk för att läsa mer om böckerna. Längre ner på sidan finns recensioner.

Romaner

Emmi, 2023
Danskt band

”… en stark läsupplevelse som passar barn i mellanstadieålder, men även äldre. Språket är lättläst, vackert och med fin rytm som skickligt skapar en känsla av obehag och spänning. Emmi fångar läsaren redan på första sidan och när man väl har börjat läsa är det nästan omöjligt att sluta. Nilsson Thelander har lyckats skapa en berättelse som både berör ensamhet, utanförskap och vänskap förpackat i en riktigt läskig spökhistoria, helt enkelt mästerligt. 
Helhetsbetyg: 5 av 5. – Lina Bäckström, Bibliotekstjänst, BTJ-häfte 23, 2023.

Wow! Det är inget snack om att det här är en av de allra bästa kapitelböcker jag har läst högt för min dotter och vi har läst en heeel deeel. Jag har läst för henne varje nattning sen hon var typ ett och i januari fyller hon 10. Och den här boken passade dessutom perfekt in i den genrefas hon är i just nu. Klockren kombo. Språket och berättandet är fylligt och levande och på en mer vuxen nivå än andra böcker som riktar sig till samma åldersspann. Persongalleriet är så fint och alla händelser och dialoger rymmer så mycket. Även jag som vuxen drogs med i berättelsen och engagerade mig i karaktärerna. Spänningen är hög, liksom drivet, och det var omöjligt att inte läsa ett kapitel till. Det ryms även sorg, rädsla, förvirring och misstro. Kärlek, vänskap, mod och tilltro. Allt ryms i den här fantastiska boken. Älskar!
@bokhyllaniskuggan

Iskungen, 2020
Hårdband/Ebok/Talbok/Ljudbok

Iskungen är en mycket välskriven historia. Författaren Henrik Nilsson Thelander ger läsaren fina miljöer, vänskap, massor av magi och spänning. Inte minst är rädslans problematik i boken intressant.
Helhetsbetyg: 4 av 5 – Lektör Kerstin Hagstrand-Velicu. BTJ-häfte 20, 2020.

Vi älskar denna berättelse, den är spännande med fina miljöer, fin vänskap och massor med magi. Omslaget på boken är så underbart.
Betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐/10
Vi rekommenderar varmt att läsa Iskungen.

anettes_lilla_bibliotek

”Iskungen ger en mäktigt översvallande känsla av både glädje, allvar och fantastisk magi. Jag gillar verkligen det jag läser. En bok från 9 år och uppåt, många gånger kan en spänningsroman för slukaråldern vara både bättre och mer spännande än spänningsromaner för vuxna. Iskungen är en sådan bok så läs! Mycket Väl Godkänt på den.
i_min_bokhylla

”En underbar och spännande bok. Här får vi vara med på ett riktigt äventyr, och det händer något hela tiden.
Betyg 4 av 5″

stinas boksida

”Jag uppskattade äventyret, den fantasifulla berättelsen och det känslosamma slutet som fick mig att gråta en skvätt. 💙 Av mig får boken ⭐️⭐️⭐️⭐️ av 5!”
litteraturtur

”En fantastisk bok om kärlek, släktskap, vänskap, äventyr och magi. Samt att våga.. Boken har mjukt språk, fint beskrivna miljöer och är spännande från första till sista sidan. ”
fantastiska_bocker

”Jag gillar verkligen den här boken. Den är lättläst och har ett flyt i språket som gör att jag aldrig slutar vända blad. Jag gillar verkligen hur författaren får in hur rädsla får ondskan att frodas och hur en del bara kan växa genom att trycka ner andra. Så viktigt ämne!”
sarasbokhyllor

Vi bjöds på ett riktigt spännande äventyr med fina miljöbeskrivningar. Det händer något hela tiden och det är svårt att lägga ifrån sig boken. Boken är välskriven och lättläst. Den är väldigt mysig även som högläsningsbok
laspedagogen

Väl värda 280 sidor eftersom det är en så spännande och härlig berättelse att befinna sig i. Sätt den i händerna på ditt eget barn, någon annans barn eller om du är lärare och har elever så är det ett bra tips för dem.
boktokig

”Iskungen är väldigt bra och spännande därför ger jag den ❄️❄️❄️❄️❄️/5 hela.”
emsbokhylla

”Jag tror många barn kommer bli förtrollade av denna bok. Betyg 4/5.
Min lillasyster Ebba (8 år) har nu också läst Iskungen. Hon tyckte den var jättebra och spännande. Hon ger Iskungen ⭐️5/5 och hon tycker att alla som kan läsa ska läsa Iskungen!”

emiliasboktips

”Det här är en spännande och äventyrlig fantasy som min 10-åring @emsbokhylla först läste och sedan uppmanade mig att också läsa. Hon tyckte den var så spännande och gav den full pott i betyg. Klart man blir nyfiken som förälder då. 😊 Boken har så tydliga beskrivningar att när jag slog igen den funderade jag över om det fanns illustrationer eller inte. Det gjorde det inte. Jag hade under läsningen sett allt så tydligt framför mig att jag var övertygad om att det fanns illustrationer.”
malinsbokblogg

”Härliga karaktärer och en spännande historia.” 
bettan_bokprataren

”Även fast jag inte tillhör rätt målgrupp så fann jag handlingen riktigt underhållande och spännande. Språket är enkelt och lätt att ta till sig, vilket det skall vara för denna åldersgrupp, men det har ändå ett djup och är målande så att man sugs in i äventyret som vi bjuds på. Det finns en berättarglädje hos författaren som lyser starkt i hans text och i hur han målar upp handlingen.”
hakans.hylla

Provläs här!

Bilderböcker

Jeppe, jag och den förtrollade ängen, 2018
Hårdband/Mjukband

Ajna Bång, 2017
Hårdband/Mjukband/Ebok

Filuren och alla julklapparna, 2015
Mjukband

Skrivet om böckerna

@bokhyllaniskuggan om Emmi

@iminbokhylla om Emmi

@sandrareadsbook om Emmi @sandrareadsbook om Emmi igen

@boksniffaren om Emmi

@readwithroos om Emmi

jt.bocker161212 om Iskungen

rocknrolldetektiverna om Iskungen

evelinasboktips om Iskungen

håkans hylla om Iskungen

bettan bokprataren om Iskungen

malins bokblogg om Iskungen

emilias boktips om Iskungen

ems bokhylla om Iskungen

boktokig om Iskungen

läspedagogen om Iskungen

sarasbokhyllor om Iskungen

fantastiska böcker om Iskungen

litteraturtur om Iskungen

stinas boksida om Iskungen

i_min_bokylla om Iskungen

anettes_lilla_bibliotek om Iskungen

BTJ (Bibliotekstjänst) om Iskungen

Imse författarhjälp om Iskungen

Marias Bokhylla om ”Jeppe, jag och den förtrollade ängen”

Barnboksprat om ”Ajna Bång”

Recension från Bokus av ”Filuren och alla julklapparna”