Kategorier
Böcker Recensioner mm

Nya recensioner

Flera fina nya recensioner finns att hitta under Böckerna.

Kategorier
Recensioner mm

Flera fina recensioner av Iskungen

Iskungen har fått tre nya fina recensioner från bokbloggarna: i_min_bokhylla, anettes lilla bibliotek och stinas boksida. Finns att läsa under böcker. Tusen tack för dem! 🙂

Kategorier
Media

Författarintervju

Jag har blivit intervjuad av Håkans hylla som på ett fint sätt bloggar om fantasy, skräck, sci-fi och deckare/thriller. Går att läsa här: Håkans hylla

Kategorier
Recensioner mm

Litteraturstöd till Iskungen

Statens kulturråd har beslutat att ge litteraturstöd till min bok ”Iskungen”. Detta innebär bland annat att boken köps in och distribueras till samtliga 286 huvudbibliotek i Sverige. Beslut om litteraturstöd fattas av en arbetsgrupp bestående av ämnesexperter med särskild kompetens inom sitt område, och stödet finns till för att fler ska kunna få tillgång till ett varierat utbud av litteratur av hög kvalitet i hela Sverige.
Det här känns som ett jättefint erkännande för boken och leder förhoppningsvis till att många fler kommer att läsa den.
Jag är såklart superglad för detta!

🙂 Henrik

Kategorier
Böcker Media

Fler bokhandlare och massor av bibliotek som tagit in Iskungen

De senaste veckorna har min bok ”Iskungen” tagits i hos massor av bibliotek runtom i landet och ytterligare ett antal bokhandlare har valt att ta in fysiska exemplar till sina butiker. En del av dem låter boken synas ordentligt hos sig. Detta känns jättekul och inspirerande!
Exemplen på bilderna kommer från: Vängåvans bok och papper, Sundsvall, Sundbybergs bibliotek, Akademibokhandeln Hansa, Malmö och Kontorshuset STOP 76, Östhammar.


De senaste bokhandlare som har tagit in boken direkt till butik är:
Arvids Bok- och Kontorscenter, Anderstorp
Alvesta bokhandel
Lisco bok och papper, Mariehamn
Lindhska Bokhandeln, Örebro
Vara bokhandel
Vängåvans bok och papper, Sundsvall
Kontorshuset Stop 76, Östhammar
Akademibokhandeln, Varberg

Kategorier
Media

Artikel i lokaltidningen

I lokaltidningen Lund vecka 41 finns en artikel om mig och mitt skrivande, fint skriven av Cecilia Lindberg.

Kategorier
Böcker

Iskungen på plats i butik

Iskungen finns nu att köpa på plats direkt i butik hos Kulturen i Lund, Science Fiction Bokhandeln i Malmö, Göteborg och Stockholm, Ystad Konstmuseum samt Akademibokhandeln Burlöv Center, Lund Stortorget, Lund Nova samt Malmö Hansa. Boken går också att beställa via alla andra fysiska bokhandlare eller via nätbutikerna.

Kategorier
Recensioner mm

Tänkvärda och fina ord om Iskungen

Maria på Imse författarhjälp skriver fint på fb och sin hemsida om bl.a. Iskungen, konsten att skriva trovärdigt och temat kring rädsla.
Maria skriver bl.a. att Iskungen ”balanserar mellan saga och verklighet på ett sätt som får mig att tänka på Bröderna Lejonhjärtas inledning – det mörka hotfulla genomsyrar vissa sidor, men det magiskt hoppfulla glimrar bakom hörnet.”

Läs här!

Kategorier
Recension

”Iskungen” får jättefin recension av BTJ

Att ”Iskungen” skulle få en så fin recension av BTJ (Bibliotekstjänst) hade jag knappt vågat drömma om. Så glad jag blev!

”Iskungen är en mycket välskriven historia. Författaren Henrik Nilsson Thelander ger läsaren fina miljöer, vänskap, massor av magi och spänning. Inte minst är rädslans problematik i boken intressant. Hur inverkar rädsla på vårt agerande gentemot omvärlden? Kan rädsla manipuleras och utnyttjas?
Helhetsbetyg: 4 av 5 – Lektör Kerstin Hagstrand-Velicu. Publiceras i  BTJ-häfte 20, 2020.

Kategorier
Uncategorized

Iskungen är här!

Min barn- och ungdomsroman ”Iskungen” ges idag ut av Visto förlag. Det är en äventyrlig spänningsroman och fantasifull saga om djup vänskap, kampen mellan liv och död och modet att våga möta sina rädslor. Boken riktar sig främst till barn- och ungdomar i 9-14 årsåldern, men kan förhoppningsvis uppskattas av alla som tycker om spänning, äventyr, mysterium och sagor.

Jag vill rikta ett stort tack till Ulrika och Alexandra på Visto samt till Maria Crum på Imse författarhjälp för arbetet så här långt med boken. Ett stort tack också till Björn Skölderud som möjliggjort min hemsida! Nu ser jag med skräckblandad förtjusning fram emot marknadsföringsbiten och hur boken kommer att tas emot. Åsa på Visto kommer att ta fram pressrelease m.m. och jag har för egen del börjat så smått med att åka runt till de lokala bokhandlarna. Än så länge har Akademibokhandeln i Burlöv samt i Lunds centrum tagit in exemplar av boken till butikerna. Förhoppningsvis blir det fler vad det lider…

Allt gott!
Henrik